Politika privatnosti

/Politika privatnosti
Politika privatnosti2020-06-15T18:53:26+00:00

Opšte odredbe

Vlasnik Internet stranice https://herbelixa.com/ (u daljem tekstu: stranica) je HerbElixa DOO BEOGRAD- NOVI BEOGRAD, Narodnih Heroja 27, PIB:111165919, matični broj: 21435252 (u daljem tekstu: HerbELixa).

Privatnost članova i posetilaca sajta je od velike važnosti za kompaniju HerbElixa i ovom Politikom privatnosti želimo da Vam u potpunosti predočimo kako se postupa sa Vašim ličnim podacima i na koji način se oni štite.

Na ovoj interenet stranici prikupljamo mali broj podataka o Vama i to uz Vašu izričitu saglasnost, koju možete poništiti u svakom trenutku, nakon čega će Vaši podaci biti izbrisani u roku od 30 dana. Vaši podaci će biti dostupni isključivo samo zaposlenima u kompaniji HerbElixa koji su svi zakonski i ugovorno obavezani da poštuju tajnost ličnih podataka.

Kompanija HerbElixa prikuplja navedene podatke svojih korisnika koje oni lično dostavljaju: ime, prezime, kontakt podatke, i druge srodne informacije.

Kompanija HerbElixa prikuplja podatke posetilaca sajta koji se odnose na IP adresu, podatke o pretraživaču i domenu.

 

Prikupljanje podataka

Ukoliko koristite ovu platformu prihvatate da se Vaši podaci koriste u skladu sa ovom Politikom privatnosti. Kompanija HerbElixa će koristiti lične podatke samo na način koji je u skladu sa svrhom za koju su prikupljeni ili za koju ste Vi kao naš korisnik lično dali saglasnost, odnosno u skladu sa Ustavom Republike Srbije, važećim Zakonima o zaštiti podataka o ličnosti i drugim propisima.

 

Ažuriranje i menjanje vaših podataka

Ukoliko želite da tražite pristup Vašim ličnim podacima, njihovu izmenu ili brisanje, možete nas kontaktirati na email adresu info@herbelixa.com

 

Korišćenje podataka

Kompanija HerbElixa će koristiti podatke u cilju obaveštavanja o našim aktivnostima i akcijama kroz našu internet stranicu. Vi kao član ili posetilac sajta ćete imati mogućnost da se izbrišete sa mailing liste ukoliko više ne želite da primate poruke.

 

Otkrivanje podataka

Ukoliko u nekom trenutku budemo u obavezi da prikažemo sakupljene podatke trećoj strani, na osnovu sudske odluke i u skladu sa zakonom, o tome ćete biti blagovremeno obavešteni, osim ukoliko nalog suda ne sadrži oznaku tajnosti odnosno zabranu obaveštenja korisnika.

Kompanija HerbElixa se obavezuje da Vaše lične podatke prikupljene kroz internet formulare i e-mail komunikaciju, FB pixel, Google analitiku neće davati, pokazivati, iznajmljivati niti prodavati trećim licima. Prikupljeni podaci neće biti objavljivani ili na bilo koji način zloupotrebljeni.

Kompanija HerbElixa može povremeno objaviti informacije opšteg tipa trećim licima (npr. broj posetilaca naše stranice), ali pritom nikada neće uključiti informacije pomoću kojih bi pojedinci bili određeni ili odredivi.

 

Kolačići

Kompanija HerbElixa upotrebljava „kolačiće“ (cookies) za ograničene svrhe. „Kolačići“ su mala datoteka (koja sadrži brojeve i slova) koja se čuva na korisnikovom računaru u trenutku kada on pristupi određenim internet stranicama. „Kolačići“ omogućavaju internet stranici prepoznavanje interesovanja korisnika prema onome što je korisnik prilikom povratka na stranicu odabirao. „Kolačići“ sam po sebi ne sadrže niti prikupljaju podatke o korisnicima. Međutim, kad ga server pripremi u kombinaciji sa internet pregledačem (browser), on može pomoći internet stranici da isporuči korisniku prilagođeniju uslugu. „Kolačići“ se nalaze u memoriji Vašeg pretraživača i svaki obično sadrži podatke kao što su npr. naziv servera sa kojeg je „kolačić“ poslat, vreme trajanja „kolačića“ i vrednost (obično slučajno generisan jedinstveni broj). Ako ste zabrinuti za Vašu privatnost i korišćenje tehnologije „kolačića“ možete podesiti Vaš pretraživač da Vas obavesti kada primate „kolačić“. Takođe, možete podesiti Vaš pretraživač da odbija „kolačiće“ koje naša stranica pokuša da Vam pošalje.

Takođe, Google analytics i Facebook Pixel prave „kolačiće“ na osnovu kojih Kompanija HerbElixa prati posećenost Internet stranice.

 

Akcije

Prilikom prijavljivanja za dobijanje informacija akcijama Kompanije HerbElixa potrebno je da nam date Vašu email adresu, koju ćemo čuvati i koju nećemo ustupati ili prodavati trećim stranama. U svakom trenutku možete da se odjavite sa liste primalaca inofmacija o akcijama Kompanije HerbElixa, i tada će Vaša email adresa biti izbrisana iz naše baze.

 

Linkovi ka trećim Internet stranama

Kompanija HerbElixa može davati linkove ka trećim Internet stranicama, kao što ove Internet stranice mogu linkovati našu stranicu. Ostale Internet stranice funkcionišu prema svojim posebnim uslovima korišćenja i politikama privatnosti. Kompanija HerbElixa nema kontrolu nad takvim Internet stranicama, ne poseduje podatke koji se tamo nalaze, ne garantuje i nije odgovorna za bilo koji sadržaj, reklamu, proizvod ili drugi materijal koji je dostupan na takvoj stranici.

 

Društvene mreže

Kompanija HerbElixa koristi društvene mreže kako bi unapredila svoju misiju. Ove aplikacije zahtevaju korišćenje usluga trećih lica.

Na primer, Facebook nalogom Kompanija HerbElixa upravlja Facebook i ovom nalogu imaju pristup Facebook korisnici koji su već prihvatili Facebook Politiku Privatnosti. Našom Facebook stranom upravljaju zaposleni u Kompaniji HerbElixa koji su za to zaduženi. Kompanija HerbElixa ne čuva podatke svojih pratilaca niti obrađuje podatke izvan Facebook-a.

Pored Facebook-a, ostale društvene mreže koje koristimo su:

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/herbelixa/

 

Deca

Kompanija HerbElixa ne traži ličnu identifikaciju dece. Korisnici koji su starosti ispod 14 godina ne bi trebalo da ostavljaju bilo kakve lične podatke na stranici.

 

Bezbednost podataka

Kompanija HerbElixa čini sve što je u njenoj mogućnosti da podatke koje koristi i obrađuje čuva u bezbednim uslovima tako što se nalaze skladišteni u računarskom sistemu, zaštićeni šifrom, kome pristup imaju samo zaposleni u Kompaniji HerbElixa.

 

Promena Politike privatnosti

Kompanija HerbElixa zadržava pravo da bilo kada izmeni ovu Politiku privatnosti. Ukoliko je izmena značajnija, kao npr. ako bitno utiče na Vaša prava ili menja pravila korišćenja podataka, blagovremeno ćemo vas obavestiti putem email-a.

Svaka izmena postaje važeća nakon njenog objavljivanja na stranici sajta https://herbelixa.com/ (https://herbelixa.com/politika-privatnosti). Dužni ste da pročitate ovu Politiku privatnosti kako biste bili upoznati sa eventualnim izmenama. Ukoliko nastavite da koristite stranicu i usluge nakon bilo koje nove verzije Politike privatnosti, podrazumeva se da ste tu verziju pročitali i prihvatili kao važeću.

 

Pitanja

Nastojeći da stvorimo što bezbedniju internet stranicu, pozivamo Vas da nam dostavite Vaše komentare i sugestije na ovu Politiku privatnosti. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi sa Politikom privatnosti, slobodno nas kontaktirajte na email info@herbelixa.com