КАЖЕТЕ И ЗБОГУМ НА ХЕЛИКОБАКТЕРИЈАТА

Природата има решение

Ви го претставуваме новиот докажано ефикасен препарат

HerbELICO®

100% ПРИРОДЕН

На база на ЕТЕРИЧНИ МАСЛА добиени од органски произведени билки

Докажано ЕФИКАСЕН во сузбивање на симптоматските и асимптоматските инфекции предизвикани од Хелико бактеријата

НЕ ПРЕДИЗВИКУВА несакани ефекти

Делува локално на слузокожата на желудникот и директно ја напаѓа Хелико бактеријата

Хеликобактеријата не развива отпорност на HerbELICO

Резултат на повеќегодишна научна работа на тим од доктори на науки и универзитетски професори

Одобрен од Агенцијата за храна и ветеринарство на Република Северна Македонија УП 1 број 21 – 4648 од 04.11.2021. година

Ви го претставуваме новиот докажано ефикасен препарат

HerbELICO®

100% ПРИРОДЕН

На база на ЕТЕРИЧНИ МАСЛА добиени од органски произведени билки

Докажано ЕФИКАСЕН во сузбивање на симптоматските и асимптоматските инфекции предизвикани од Хелико бактеријата

НЕ ПРЕДИЗВИКУВА несакани ефекти

Делува локално на слузокожата на желудникот и директно ја напаѓа Хелико бактеријата

Хеликобактеријата не развива отпорност на HerbELICO

Резултат на повеќегодишна научна работа на тим од доктори на науки и универзитетски професори

Одобрен од Агенцијата за храна и ветеринарство на Република Северна Македонија УП 1 број 21 – 4648 од 04.11.2021. година

HerbELICO доведува до елиминација на Хелико бактеријата

и така доведува до престанување на симптомите на болеста како што се:

 • Болка во стомакот
 • Мачнина
 • Повраќање
 • Лош здив
 • Надуеност на стомакот
 • Малаксаност
 • Губење килограми
 • Депресија

HerbELICO доведува до елиминација на Хелико бактеријата

и така доведува до престанување на симптомите на болеста како што се:

 • Болка во стомакот
 • Мачнина
 • Повраќање
 • Лош здив
 • Надуеност на стомакот
 • Малаксаност
 • Губење килограми
 • Депресија

Зошто е важно да се излечи Хелико бактеријата?

Хелико бактеријата предизвикува гастритис

Хелико бактеријата предизвикува чир на желудникот и дванаестопалачното црево

Доколку не се лекува, Хелико бактеријата може да предизвика рак на желудникот и МАЛТ лимфом

Важно е да реагирате веднаш!

Современата медицина има свои методи за лекување на оваа инфекција, но тие не секогаш доведуваат до саканите резултати поради високата резистентност на Хелико бактеријата на антибиотици.

Голем број пациенти минуваат низ повеќекратни циклусни терапии со силни дози антибиотици, кои тешко се поднесуваат поради бројните несакани ефекти. Многумина се откажуваат од лекување бидејќи воопшто не можат да ги поднесат нус ефектите од терапијата.

Зошто е важно да се излечи Хелико бактеријата?

Хелико бактеријата предизвикува гастритис

Хелико бактеријата предизвикува чир на желудникот и дванаестопалачното црево

Доколку не се лекува, Хелико бактеријата може да предизвика рак на желудникот и МАЛТ лимфом

Важно е да реагирате веднаш!

Современата медицина има свои методи за лекување на оваа инфекција, но тие не секогаш доведуваат до саканите резултати поради високата резистентност на Хелико бактеријата на антибиотици.

Голем број пациенти минуваат низ повеќекратни циклусни терапии со силни дози антибиотици, кои тешко се поднесуваат поради бројните несакани ефекти. Многумина се откажуваат од лекување бидејќи воопшто не можат да ги поднесат нус ефектите од терапијата.

Предности на HerbELICO® препаратот:

 • 80% од испитаните корисници се излекувале со примена на HerbELICO препаратот без употреба на антибиотици

 • Не предизвикува несакани ефекти кои се чести кај стандардната антибиотска терапија

 • Не ја пореметува флората на дигестивниот тракт – не бара употреба на пробиотици

 • Ги отстранува и последиците од воспаление на слузокожата на желудникот и цревата предизвикани од Хелико бактеријата

 • Лесно се користи бидејќи е во облик на капсули

 • Може да се користи и во комбинација со антибиотици

Предности на HerbELICO® препаратот:

 • 80% од испитаните корисници се излекувале со примена на HerbELICO препаратот без употреба на антибиотици

 • Не предизвикува несакани ефекти кои се чести кај стандардната антибиотска терапија

 • Не ја пореметува флората на дигестивниот тракт – не бара употреба на пробиотици

 • Ги отстранува и последиците од воспаление на слузокожата на желудникот и цревата предизвикани од Хелико бактеријата

 • Лесно се користи бидејќи е во облик на капсули

 • Може да се користи и во комбинација со антибиотици

Прочитајте повеќе за научните истражувања за HerbELICO® препаратот

Искуства на наши корисници

HerbELICO е за секоја препорака

Имав проблеми со стомакот и после детални испитувања беше откриено дека имам Хеликобактерија. Добив рецепти за лекови кои требаше да ги пијам. Бев шокиран кога аптекарката ми даде полна кеса со лекови кои треба да ги пијам. И реков: “Нема шанси сето ова да го проголтам“. Аптекарката ме убедуваше дека морам и ми рече:“Дали знаете дека во најлош случај, ако не се излечите, можете да добиете рак?“ Од пријателите дознав дека постои природен препарат HerbELICO и решив веднаш да пробам така да се излечам, па ако не успее, ќе се вратам на антибиотиците. По еден месец терапија, контролната анализа покажа дека сум негативен на Хеликобактерија. Првото што го направив е отидов во аптека и и го покажав наодот на аптекарката, не можеше да поверува! HerbELICO е за секоја препорака!

Иван Кабиќ

Природата дефинитивно има лек за се

Поддржувач сум на природните лекови и лекување со билки. Бев многу среќна кога на телевизија ги видов научничките кои зборуваа за својот нов препарат HerbELICO кој е потполно природен, а ефикасен во лекување на инфекцијата со Хелико бактерија. Подолго време имав проблем со оваа бактерија. После само 7 дена користење на HerbELICO препаратот почуствував големо олеснување. Поголемиот дел од симптомите исчезнаа! Кога ги испив сите капсули во пакувањето, добив негативен наод на Хелико и бев воодушевена. Природата дефинитивно има лек за се.

Стоја Симиќ

Конечно негативен Хелико тест

Се борев со Хелико бактеријата повеќе од една година. Имав сериозни тегоби – чир на желудникот, киселини, надуеност. Се лекував со антибиотици и други лекови кои ми ги препишуваа лекарите, но немаше ефект. Кога слушнав за HerbELICO препаратот, одлучив да се обидам и него да го искомбинирам со редовната терапија. Со помош на едномесечна комбинирана терапија со антибиотици и HerbELICO препаратот конечно тестот на Хелико ми е негативен. На контролниот преглед кај гастроентерологот заклучија дека повеќе немам чир, се гледаше само лузна. Сите тегоби исчезнаа и конечно се чуствував добро. Сега, на неколку месеци редовно пијам по едно пакување од HerbELICO препаратот превентивно за да спречам евентуално враќање на Хелико бактеријата.

Никола Белиќ

Не почуствував никакви нуспојави

Имав проблем со болка во грлото и сува кашлица (повеќе како мало подкашлување) која не поминуваше неколку недели, и се обратив на лекар кој ме испрати да направам тест на Хеликобактерија. Тестот беше позитивен и добив антибиотска терапија. Но јас одбегнувам да пијам антибиотици. Случајно разбрав за природниот препарат HerbELICO од мојот стоматолог и одлучив прво да пробам со него. Се излекував со една кутија HerbELICO кој одлично се поднесува и не почуствував никакви нуспојави. Прекрасно мириса – на Медитеран! Направив контролна анализа после една година од терапијата и немам Хелико.

Јелена Лисица

HerbELICO е за секоја препорака

Имав проблеми со стомакот и после детални испитувања беше откриено дека имам Хеликобактерија. Добив рецепти за лекови кои требаше да ги пијам. Бев шокиран кога аптекарката ми даде полна кеса со лекови кои треба да ги пијам. И реков: “Нема шанси сето ова да го проголтам“. Аптекарката ме убедуваше дека морам и ми рече:“Дали знаете дека во најлош случај, ако не се излечите, можете да добиете рак?“ Од пријателите дознав дека постои природен препарат HerbELICO и решив веднаш да пробам така да се излечам, па ако не успее, ќе се вратам на антибиотиците. По еден месец терапија, контролната анализа покажа дека сум негативен на Хеликобактерија. Првото што го направив е отидов во аптека и и го покажав наодот на аптекарката, не можеше да поверува! HerbELICO е за секоја препорака!

Иван Кабиќ

Природата дефинитивно има лек за се

Поддржувач сум на природните лекови и лекување со билки. Бев многу среќна кога на телевизија ги видов научничките кои зборуваа за својот нов препарат HerbELICO кој е потполно природен, а ефикасен во лекување на инфекцијата со Хелико бактерија. Подолго време имав проблем со оваа бактерија. После само 7 дена користење на HerbELICO препаратот почуствував големо олеснување. Поголемиот дел од симптомите исчезнаа! Кога ги испив сите капсули во пакувањето, добив негативен наод на Хелико и бев воодушевена. Природата дефинитивно има лек за се.

Стоја Симиќ

Конечно негативен Хелико тест

Се борев со Хелико бактеријата повеќе од една година. Имав сериозни тегоби – чир на желудникот, киселини, надуеност. Се лекував со антибиотици и други лекови кои ми ги препишуваа лекарите, но немаше ефект. Кога слушнав за HerbELICO препаратот, одлучив да се обидам и него да го искомбинирам со редовната терапија. Со помош на едномесечна комбинирана терапија со антибиотици и HerbELICO препаратот конечно тестот на Хелико ми е негативен. На контролниот преглед кај гастроентерологот заклучија дека повеќе немам чир, се гледаше само лузна. Сите тегоби исчезнаа и конечно се чуствував добро. Сега, на неколку месеци редовно пијам по едно пакување од HerbELICO препаратот превентивно за да спречам евентуално враќање на Хелико бактеријата.

Никола Белиќ

Не почуствував никакви нуспојави

Имав проблем со болка во грлото и сува кашлица (повеќе како мало подкашлување) која не поминуваше неколку недели, и се обратив на лекар кој ме испрати да направам тест на Хеликобактерија. Тестот беше позитивен и добив антибиотска терапија. Но јас одбегнувам да пијам антибиотици. Случајно разбрав за природниот препарат HerbELICO од мојот стоматолог и одлучив прво да пробам со него. Се излекував со една кутија HerbELICO кој одлично се поднесува и не почуствував никакви нуспојави. Прекрасно мириса – на Медитеран! Направив контролна анализа после една година од терапијата и немам Хелико.

Јелена Лисица

Во HerbELICO® препаратот има:

Етерско масло од диво оригано

Етерско масло од чубрица

Етерско масло од тимијан

Сончогледово масло

Пакувањето содржи 60 капсули

Во HerbELICO® препаратот има:

Етерско масло од диво оригано

Етерско масло од чубрица

Етерско масло од тимијан

Сончогледово масло

Пакувањето содржи 60 капсули

Препаратот HerbELICO® можете да го купите во аптеките на Еурофарм низ цела Македонија, како и во сите други подобро снабдени аптеки.

Локациите на аптеките на Еурофарм погледнете ги на следниов линк:

https://aptekieurofarm.com.mk/lokacii-na-apteki/

Еурофарм ДООЕЛ е екслузивен увозник и дистрибутер на HerbELICO® препаратот на територијата на Р Македонија

Како се користи HerbELICO® препаратот

За лекување на инфекција од Хелико бактерија се препорачува терапија во траење од месец и половина

За оваа терапија ви се потребни две кутии од HerbELICO® препаратот

Капсулите се пијат 45 дена во континуитет, според следниов режим:

– Од 1 до 15 дена:

4 капсули дневно, две наутро и две навечер на празен стомак најмалку еден час пред оброк

– Од 16 до 45 дена:

2 капсули дневно, една наутро и една навечер на празен стомак најмалку еден час пред оброк

Кај упорните случаи на хронична инфекција можна е комбинирана примена на HerbELICO® со антибиотска терапија според совет од лекар, со цел зголемување на успешноста на терапијата. Можни се и бесплатни консултации со лекар преку телефон или на емаил.

Задолжително направете контролен тест за присуство на Хелико бактерија и тоа после 20 дена, како и после три месеци од терапијата, а се препорачува и тест од измет (feces)

ПРЕВЕНТИВА и заштита од нови инфекции со Хелико бактерија

Препорачана доза од HerbELICO® препаратот заради превентива и заштита од нови инфекции со Хелико бактерија е една капсула дневно навечер на празен стомак најмалку еден час пред оброк во траење од 30 дена.

Превентивното користење од HerbELICO® препаратот е најдобро да се повтори два пати во текот на годината и тоа на почетокот од пролетта и на почетокот од есента.

Како се користи HerbELICO® препаратот

За лекување на инфекција од Хелико бактерија се препорачува терапија во траење од месец и половина

За оваа терапија ви се потребни две кутии од HerbELICO® препаратот

Капсулите се пијат 45 дена во континуитет, според следниов режим:

– Од 1 до 15 дена:

4 капсули дневно, две наутро и две навечер на празен стомак најмалку еден час пред оброк

– Од 16 до 45 дена:

2 капсули дневно, една наутро и една навечер на празен стомак најмалку еден час пред оброк

Кај упорните случаи на хронична инфекција можна е комбинирана примена на HerbELICO® со антибиотска терапија според совет од лекар, со цел зголемување на успешноста на терапијата. Можни се и бесплатни консултации со лекар преку телефон или на емаил.

Задолжително направете контролен тест за присуство на Хелико бактерија и тоа после 20 дена, како и после три месеци од терапијата, а се препорачува и тест од измет (feces)

ПРЕВЕНТИВА и заштита од нови инфекции со Хелико бактерија

Препорачана доза од HerbELICO® препаратот заради превентива и заштита од нови инфекции со Хелико бактерија е една капсула дневно навечер на празен стомак најмалку еден час пред оброк во траење од 30 дена.

Превентивното користење од HerbELICO® препаратот е најдобро да се повтори два пати во текот на годината и тоа на почетокот од пролетта и на почетокот од есента.

За сите дополнителни прашања пишете ни на

info@herbelixa.com

Подарете си живот без болка и мачнина.

Уживајте секојдневно во храната и убавото расположение

И верувајте

Природата секогаш има решение